Home  Boekenplank
Kartonnage
Projecten
Stempelhoekje
   
 

Luxe Album

Luxe Album    

Dit album is een oblong formaat, een forse maat, 38 x 23 cm. Maar al zeg ik het zelf, wel erg mooi.

GEEN SPINNENWEB papier gebruikt. De bladen zijn van Similie japon. Dit boek ben ik gaan maken omdat de spaanse marmer lag te 'branden' in de lade. Diep rood kunstleer heb ik uitgekozen, het loopt van af de achter kant door naar de voorkant, en zeer royale hoeken. Het gaten boren alleen is al zo leuk, en een zijden koord er door gehaald.


Alle pagina's worden voorzien van 3 ril-lijnen, dit is om de bladzijde makkelijker om te slaan. Anders moet je dat op een moeilijke manier open zien te houden zoals met die dingen uit de winkels. Je zou bijna denken dat ik wat tegen die boeken heb, nou dat is ook zo.

Het is soms een beetje moeilijk te begrijpen dat voor een bruiloft kosten nog moeite gespaard worden, maar dat voor de zeer dure fotoreportage boeken worden gebruikt die al los laten na 6 of 8 keer kijken. Voor mij is dat nog steeds een raadsel. Ja, dat moest ik nou even kwijt. Trouwens als ik nou toch bezig ben, die kleuren alleen al van die gekochte boeken zijn zo somber en triest, ik vraag me af of degene die dat heeft verzonnen wel blij was toen hij ging trouwen. Natuurlijk was het een hij.