Home  Boekenplank
Kartonnage
Projecten
Stempelhoekje
   
 

Receptieboek 'Grijs-Groen'

Gesloten doos van het Grijs-Groene receptieboek. Geopende doos met het Grijs-Groene receptieboek.

Dit receptieboek heeft een grijs-groene marmer. Het was flink zoeken naar bijpassend schutblad en boeklinnen. Een lint ‘vinden’ in die zelfde zachte maar ook typische kleur is soms moeilijk, nu, bij de 5e winkel had ik succes.
Het eind resultaat was heel mooi. Zo in en in beschaafd boek, heel aantrekkelijk om te zien. Het bruidspaar was er zeer blij mee.

Bij het titelblad opengeslagen Grijs-Groene receptieboek.

In het algemeen zou ik een praatje willen houden hoe het komt dat aan de boeken een prijskaartje hangt.

Alle materialen zijn van een zeer goede kwaliteit. Alle boeken zijn met de hand gemaakt. De boeken zijn heel uniek zeer door de aparte maat, maar zeker ook door de kalligrafie. Ik gebruik uitsluitend handmarmers, van kunstenaars die uniek werk leveren. Voor elke marmer wordt een nieuw verfbad gemaakt. Het kost vele uren werk voor een boek het klaar is. Elk boek moet minstens zo mooi zijn als op de site, daar zorg ik altijd voor. Het kan echt niet even tussen neus en lippen door gemaakt worden.

Vaak hebben mensen geen idee wat papier kost. Het prachtige papier komt van uit heel europa. Kijk onder mijn links naar adressen. De boeken zijn niet te vergelijken met die uit een warenhuis.

Als mensen mij vertellen van welke kleur ze houden zie ik het beeld direct voor mij, en kan ik het ook voelen. Dat klinkt natuurlijk een beetje vreemd, maar voor mij is dat reuze handig. Daardoor kan ik altijd de juiste uit zoeken.

Mijn leverancier is heel coulant, om ruilen mag altijd, maar dat gebeurd niet vaak.