Home  Boekenplank
Kartonnage
Projecten
Stempelhoekje
   
 

Fotoverslag - Mercator Werkdag - November 2004

pagina
1 2 3 4 5 6

Op de eerste plaats was het ook een super gezellige dag, zie foto’s. In de pauze is het een geroezemoes, zijn er begroetingen van mensen die elkaar lang niet hebben gezien. Prachtige werkstukken komen uit tassen en mappen die dan even te bewonderen zijn. De twee groepen overleggen en willen van elkaar weten ‘hoe is het bij jullie’ en gezien het aantal mensen die telkens bij het boekbinden kwamen kijken had ik een bruin vermoeden dat ze daar toch wel bij hadden willen zijn.

Daarnaast was het een dag om te leren hoe makkelijk je een leuk boekje kan maken. Welke mogelijkheden het geeft om daar je kalligrafische vaardigheden op los te laten.
Zoals ik al vertelde tijdens de workshop, is het enig om hier thema boekjes van te maken, b.v. tuin-, recepten-, of een gedichtenboekje, wat je maar wil, voor een kleinkind kan het een poëzie boekje worden (dit even voor een jonge opa die aanwezig was).

Als je de kneepjes maar een keer hebt gezien en gedaan. Thuis kan je het allemaal nog eens rustig bekijken en zie je steeds meer dat de basis eigelijk simpel is. En ik hoop uitdagend genoeg om er nog eens mee aan de slag te gaan. Gebruik eens 4 enveloppen i.p.v. 6 en maak ze iets groter of juist kleiner, varieer eens door een ‘oblong’ model te maken, dus de klep van de envelop aan de bovenkant. (zie het boekje van Riet)

Op de foto zijn de boekjes en de deelnemers (bijna) allemaal te zien. 18 boekjes zijn er gemaakt.
Veel mensen waren vol lof over de voorbereiding van de Workshop. Dank voor al die positieve geluiden. Dat doet een mens goed. Het is een eer om dit voor mijn ‘eigen’ vereniging te doen. En een workshop valt of staat immers met een goede voorbereiding.

 
Kijk verder op de volgende pagina