Home  Boekenplank
Kartonnage
Projecten
Stempelhoekje
   
 

Beknopte beschrijving Boekdoos

De gesloten boekdoos van de mini winkel "Dozen & Papier"De doos zelf mocht best een aardig formaat hebben. Na wat kijken en vergelijken met boeken in de kast, kwam ik tot de volgende maten;
  • 36cm breed,
  • 12cm diep
  • 24,5cm hoog.
De diepte is het belangrijkste, dat maakt namelijk uit wat en hoeveel je in de winkel kwijt kan.

Het kiezen van kleuren en materiaal voor de band is van belang. Mijn keus viel op een gedrukte marmer die ik dit voorjaar in Parijs had gekocht.
Alles uitkiezen voor de binnenkant kostte meer moeite. Maar toen alles één keer bij elkaar was gezocht, ging alles van een leien dakje. Eerlijk gezegd ik kon er niet afblijven.

Mijn werkwijze is als volgt:

  • eerst de bak in elkaar zetten.
  • op de rug een constructie maken waar door de ronding ontstaat. Voor deze boekdoos heb ik een nieuwe methode ontwikkeld omdat de bestaande oplossingen voor mij niet acceptabel waren. 
  • Dan de band maken die dan mooi een poosje plat kan blijven liggen om te drogen terwijl ik de “bak” gaat bekleden.
De aangeklede binnenkant van de boekdoos.

Aankleding
Een behangetje plakken, de vloer moet gelegd, het plafond kreeg een eigen kleurtje, en een lambrisering leek me ook wel wat. Daar verkopen ze in modelbouw winkels heel wat materialen voor. Ik heb twee kleuren balsahout gebruikt.

De buitenzijde van de doos moet beplakt, alles bij elkaar betekent dat veel meten, kijken, en nog eens kijken en meten, uit ervaring weet ik dat dit veel teleurstelling kan voorkomen.

Wat is er binnen te zien? Klik hier om verder te kijken


Terug naar de vorige pagina naar de volgende pagina